Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-09@01:35:30 GMT

جدیدترین تصویر از سیاره عطارد منتشر شد

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۱۶۱۶۰

جدیدترین تصویر از سیاره عطارد منتشر شد

به گزارش ایسنا، به نقل از سی‌نت، بپی‌کلمبو (BepiColombo) مأموریت مشترک آژانس‌فضایی اروپا (ESO) و آژانس فضایی ژاپن (JAXA) است. مقصد نهایی این فضاپیما مدار عطارد است، اما باید برای رسیدن به این سیاره، مسیری طولانی را از طریق مجموعه‌ای از پروازها طی کند.

ماجراجویی اخیر، یکی از مانورهای کمک گرانشی بپی‌کلمبو بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مانور یک حرکت ناوبری است که به آن کمک می‌کند تا در نهایت در سال ۲۰۲۵ در مدار سیاره میزبان خود مستقر شود. این دومین گذر کاوشگر بپی‌کلمبو از کنار عطارد بوده و به طور کلی شش گذر برای این مأموریت در نظر گرفته شده است. این فضاپیما پیش از این از کنار سیاره زهره عبور کرده و اواخر سال ۲۰۲۰ تصاویری خارق‌العاده‌ از این سیاره به زمین فرستاده بود.

این تصویر جدید از عطارد زمانی ثبت شده که این کاوشگر در فاصله‌ حدود ۹۲۰ کیلومتری (۵۷۰ مایلی) از سطح این سیاره قرار داشت. این فضاپیما در طول این گذر، به عطارد نزدیک‌تر هم شده است و تصاویر بیشتری از این سیاره در آینده منتشر خواهد شد. بخش‌هایی از کاوشگر بپی‌کلمبو نیز در این تصویر قابل مشاهده است.

 

آژانس فضایی اروپا همچنین نسخه‌ای از این تصویر را که بر روی آن، بخش‌های مختلف سیاره از جمله نام دهانه‌ها و سایر ویژگی‌های زمین‌شناختی مشخص شده است را به اشتراک گذاشته است. در این تصویر دهانه‌ امینسکو (Eminescu) به لطف قله‌ای که در مرکز آن قرار دارد، کمی شبیه به مردمک چشم به نظر می‌رسد.

بشر تاکنون کاوشگرهای کمی به عطارد که نزدیک‌ترین سیاره به خورشید است، فرستاده است. کاوشگر مارینر ۱۰ (Mariner 10) در دهه ۱۹۷۰ از این سیاره بازدید کرد و به دنبال آن در سال ۲۰۱۱ ناسا کاوشگر مسنجر (Messenger) را به مدار عطارد فرستاد.

براساس اعلام آژانس فضایی اروپا، بپی‌کلمبو نمای بهتری از عطارد در اختیار دانشمندان قرار می‌دهد و اطلاعاتی برای درک بهتر ویژگی‌های زمین‌شناختی، جو و تاریخ این سیاره فراهم می‌کند.

منبع: ايسنا

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: عطارد آژانس فضایی بپی کلمبو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۱۶۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جیمزوب: حرارت سیاره فراخورشیدی آهن را ذوب می‌کند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از لایو ساینس، مشاهدات جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب نشان می‌دهد، یک طرف سیاره فراخورشیدی (WASP-43) به طور دائم رو به خورشید است در حالی که طرف دیگر همیشه به سمت و سوی فضاست.

دانشمندان با استفاده از این تلسکوپ فضایی نقشه وضعیت هوای سیاره فراخورشیدی را که در فاصله ۲۸۰ سال نوری از زمین قرار دارد، تهیه کرده‌اند.

به گفته دانشمندان، سیاره فراخورشیدی WASP-43b عمدتاً از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده است و به دلیل نزدیکی به ستاره میزبانش که هر ۱۹ ساعت  به دور مدار خود می چرخد، به طور قابل توجهی گرمتر از هر سیاره گازی در منظومه شمسی است.  از آنجا که مقدار نور فروسرخ میانی منتشرشده از یک جرم تا حد زیادی به گرمای آن بستگی دارد، داده‌های روشنایی جیمز وب را می‌توان برای محاسبه دمای سیاره مورد استفاده قرار داد.

محققان از ابزار«ام آی آر آی» (MIRI) وب برای مشاهده دماهای متفاوت در سراسر سیاره استفاده کردند و دریافتند، میانگین دمای آن ۲۳۰۰درجه فارنهایت (۱۲۵۰ درجه سانتیگراد) در روز در مقایسه با ۱۱۰۰ درجه فارنهایت (۶۰۰ درجه سانتیگراد) در شب است؛ حرارت این سیاره در روز به صورتی است که آهن را ذوب می‌کند و تفاوت دمایی بین روز و شب که نسبتاً خنک‌تر است منجر به شکل‌گیری بادهای شدید می‌شود.

دانشمندان سرعت این بادها را ۵۶۰۰ مایل در ساعت (۹۰۰۰ کیلومتر بر ساعت) تخمین زده‌اند و حاصل بررسی و یافته‌های خود را آخر ماه آوریل در مجله «نیچر استرونومی» (Nature Astronomy) منتشر کردند.

کشف، رصد و تخمین سرعت بادهای این سیاره فراخورشیدی نه تنها پدیده نادر این  سیاره است بلکه به قواعد فیزیک مربوط می‌شود و توانایی برجسته‌ تلسکوپ جیمز وب را به نمایش می‌گذارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف راه‌حل پرورش گیاهان در سیاره سرخ
  • جدیدترین عکسهای هادی چوپان در حرم امام رضا(ع) | تصاویر
  • جیمزوب: حرارت سیاره فراخورشیدی آهن را ذوب می‌کند
  • عکس| جدیدترین عکس از شاهرخ استخری
  • حرارت سیاره فراخورشیدی آهن را ذوب می‌کند
  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در ایران؛ قطعه‌ای زیبا از هسته یک سیاره را ببینید | تصویر
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است