Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-08@21:59:40 GMT

GJ367B؛ سیاره‌ای فراخورشیدی بر خلاف منطق

تاریخ انتشار: ۲۹ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۳۸۷۰۳

GJ367B؛ سیاره‌ای فراخورشیدی بر خلاف منطق

کارشناس نجوم آسمان‌سرای سُها گفت: سوالی که ذهن محققان را درگیر کرده این است که چطور سیاره GJ367B به اندازه عطارد توانسته در فاصله‌ای نزدیک به ستاره شکل بگیرد و این مسئله بسیار عجیب و غیر منطقی است؛ درواقع چنین سیاره‌ای در این فاصله کم نمی‌توانسته شکل بگیرد.

عرفان تمنده در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با بیان اینکه سیاره فرا خورشیدی GJ367B به تازگی کشف شده، اظهار کرد: مهم‌ترین ویژگی این سیاره این است که حدود سی سال نوری با زمین فاصله دارد و به دور یک کوتوله سرخ می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: روش کشف تمامی سیارات فراخورشیدی تقریباً مشخص است و بر اساس نور ستاره‌هایی است که توسط ماهواره‌های نقشه‌بردار فراخورشیدی بررسی می‌شود؛ این تغییرات اگر به صورت دوره‌ای و بررسی‌ها در یک بازه مشخص انجام شود، مشخص می‌شود که آیا دلیل کاهش نور وجود سیاره است یا حرکت یک جرم از روبروی منبع نور باعث کاهش آن شده است.

این کارشناس نجوم آسمان‌سرای سُها ادامه داد: این سیاره نیز مانند دیگر اجرام فراخورشیدی با استفاده از ماهواره‌های نقشه‌بردار فراخورشیدی گذران TESS، تغیرات اندک نور کوتوله سرخ بررسی و مشخص شده که سیگنال‌های این سیاره سفر خود را به دور یک ستاره در یک سوم روز طی می‌کند.

وی افزود: پس از تشخیص تغییرات یک تیم از محققان، تحقیقات انجام شده را دوباره بررسی می‌کنند تا وجود سیاره فراخورشیدی تأیید شود که برای سیاره GJ367B نیز یک تیم تحقیقاتی با استفاده از تلسکوپ زمینی تغییرات نور ستاره را بررسی و بر اثر حرکت مداری سیاره متوجه شدند که این جرم یک سیاره فراخورشیدی است.

تمنده ویژگی‌های این سیاره را اینگونه شرح داد: سیاره فراخورشیدی GJ367B نسبتاً کوچک و شعاع آن حدود سه چهارم زمین و جرم آن بیش از نصف زمین است، اما چگالی و وزن آن نسبت به ابعاد بیشتر است تا حدی که چگالی آن به هشت گرم در سانتی‌متر مکعب می‌رسد که اگر با آهن موجود در کره زمین مقایسه کنیم این سیاره چگال‌تر است.

وی افزود: این سیاره شرایط به خصوصی دارد و به ستاره خود به حدی نزدیک است که دچار قفل گرانشی شده؛ دمای سطح سیاره GJ367B نیز تخمین زده شده که به یک‌هزار و ۷۵۰ درجه کلوین برسد که تقریباً حدود نقطه ذوب آهن است.

این کارشناس نجوم آسمان‌سرای سُها تصریح کرد: با توجه به این دما قاعدتاً اتمسفر گازی وجود ندارد، اما همین دما باعث مذاب و تبخیر شدن سنگ و فلزات می‌شود که خود باعث ایجاد یک جو بخاری در سطح سیاره می‌شود.

وی در رابطه با شباهت این سیاره به یکی از سیارات منظومه شمسی، گفت: در بررسی‌های تیم تحقیقاتی داده‌های این سیاره در اختیار یک هوش‌مصنوعی آموزش دیده مخصوص قرار گرفت و نتیجه به دست آمده نشان داد این سیاره فراخورشیدی بسیار شبیه عطارد است که این موضوع بسیار جالب است زیرا احتمال اینکه یک سیاره فراخورشیدی مشابه سیارات منظومه شمسی مخصوصاً شبیه عطارد خیلی زیاد نبود.

تمنده اضافه کرد: همانطور که ذکر شد این سیاره مشابه عطارد است به همین دلیل آن را ابر عطارد نیز می‌نامند. طول روز سیاره GJ367B حدود یک سوم زمین (حدود ۷.۷ ساعت) است و دمای بسیار آن باعث می‌شود سیاره را همانند یک گلوله مذاب در نظر بگیریم.

وی گفت: سوالی که ذهن محققان را درگیر کرده این است که چطور سیاره GJ367B به اندازه عطارد توانسته در فاصله‌ای نزدیک به ستاره شکل بگیرد و این مسئله بسیار عجیب و غیر منطقی است؛ درواقع چنین سیاره‌ای در این فاصله کم نمی‌توانسته شکل بگیرد.‌

کد خبر 541488

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سیاره فراخورشیدی سیارات فراخورشیدی روش های کشف سیارات فراخورشیدی داغ ترین سیاره فراخورشیدی نخستین سیاره فراخورشیدی اکتشافات فضایی ستاره فضایی تازه های نجومی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سیاره فراخورشیدی سیاره GJ367B شکل بگیرد سیاره ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۳۸۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطق آمریکایی‌ها قلم‌کردن پاها و خلع سلاح است/ صنعت هسته‌ای؛ آبرو

به گزارش خبرنگار مهر، محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در آئین اختتامیه همایش بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای که عصر امروز در اصفهان برگزار شد، گفت: خداوند را باید شاکر باشیم که با دوراندیشی فوق العاده، حکیمانه، مستمر، پایدار و بدون توقف مقام معظم رهبری، توسعه علمی فناوری کشور به عنوان یک نعمت بزرگ برای این ملت وجود دارد و تاکید ایشان در حوزه‌های نوین و فناوری هسته‌ای به ویژه، برای کشور یک فرصت بی‌نظیر به خصوص برای اهل تحقیق و پژوهش است.

وی افزود: در ۲۱ خرداد سال گذشته که خدمت ایشان شرفیاب شدیم، رهبر انقلاب فرمودند: صنعت هسته‌ای برای کشور آبرو است و در سطح بین‌المللی نیز برای جمهوری اسلامی ایران اعتبار بین المللی است.

معاون‌رییس جمهور تصریح کرد: چرخه نوآوری، چرخه‌ای است که شما در آن می‌توانید ایده را به محصول تبدیل کنید. وقتی قدرت تغییر ایده به محصول را دارید می‌توانید در کیفیت زندگی مردم جامعه خودتان تأثیرگذار باشید و قادر هستید که بنیان‌های اقتصاد ملی را مستحکم کنید. قادر هستید که به معنای واقعی کلمه زنجیره ارزش را بر پایه علم و دانش تقویت کنید و به معنای حقیقی کلمه اقتصاد دانش بنیان به وجود آورید.

وی افزود: اقتصاد دانش بنیان تراوش و جوشش و تلاش و فعالیت‌های علمی بدون توقف است که همواره زایش فناوری دارد و فناوری را می‌تواند به سیستم و سامانه تبدیل کند و ارزش آفرینی اجتماعی و اقتصادی آن را مردم شاهد باشند.

اسلامی‌گفت: این مسیری است که مقام معظم رهبری به برکت انقلاب و آرمان‌های شهدا برای مردم ایران ایجاد کردند و سازمان انرژی اتمی یکی از ثمرات این نگاه و این تفکر و راهبرد در عرصه ملی است. باید این را قدر بدانیم و تلاش خودمان را بی‌وقفه گسترش دهیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: در این شرایطی که مشاهده می‌کنید با مخالفت‌ها، مزاحمت‌ها، تحریم‌ها، تخریب، ترور، عملیات خرابکاری صنعتی همواره دشمنان ما که این دشمن فرضی نیستند و یک واقعیت انکارناپذیر هستند، بتواند مسیر ما را ناهموار کنند که به موفقیت و نتیجه نرسیم و اگر می‌خوایم به نتیجه برسیم با مسدود کردن مسیرهای دستیابی ما پرهزینه باشد و ما از تحقق پیشرفت خودمان ناتوان باشیم.

وی افزود: شعار آمریکایی‌ها که سردمدار نظام سلطه هستند، پیشتازی برای پیشوایی است. در منافع ملی آن‌ها قید شده است که جغرافیا ندارد و جغرافیای آنان نامحدود و به معنای کل جهان است.

اسلامی گفت: پرچمداری برای پیشوایی محور اساسی قدرت‌سازی و فناوری‌های ثروت ساز است. فناوری قدرت ساز و ثروت ساز است که آقایی و سروری می‌آورد. ذخایر زیرزمینی در یک دوره می‌توانست قدرت ساز باشد؛ امروز قدرت در این عناصر تعریف شده است و برای این جنگ صورت می‌گیرد. از همه ابزارها نیز استفاده می‌شود برای اینکه رقیبی باقی نماند. منطق آنان قلم کردن پاها و خلع سلاح است و ابزارش نیز تحریم است.

وی در ادامه گفت: نظام بین الملل تحت سلطه آنها است. استانداردهای دوگانه نیز وجود دارد که از حقایق امروز جهان ما است.

کد خبر 6100795 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • منطق آمریکایی‌ها قلم‌کردن پاها و خلع سلاح است
  • منطق آمریکایی‌ها قلم‌کردن پاها و خلع سلاح است/ صنعت هسته‌ای؛ آبرو
  • «به آمار مزخرف ام باپه نگاه نکنید؛ بر خلاف او، مسی و نیمار همه‌جای زمین حضور داشتند»
  • قیمت دلار، سکه، طلا و یورو چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳/ حرکت خلاف جهت سکه و طلا
  • جیمزوب: حرارت سیاره فراخورشیدی آهن را ذوب می‌کند
  • حرارت سیاره فراخورشیدی آهن را ذوب می‌کند
  • امروز با سعدی: که حال غرقه در دریا نداند خفته بر ساحل
  • نماینده مجلس: با فروش فیلترشکن به مردم یاد دادیم که می‌توانند خلاف کنند
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • آیا ناسا نشانه‌هایی قطعی از حیات فرازمینی پیدا کرده است؟