Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-05-08@20:58:31 GMT

کشف 2 سیاره جدید در عطارد و مشتری

تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۷۹۱۳۹۶

کشف 2 سیاره جدید در عطارد و مشتری

به گزارش صدای ایران و به نقل از فیز، این دو سیاره فراخورشیدی با استفاده از کاوشگر "کپلر" ناسا کشف شده‌اند و در دسته‌ی "ابَرعطارد داغ" و "مشتری سرد" قرار می‌گیرند. جزئیات این اکتشاف در روز ۱۶ نوامبر در مجله‌ی arXiv.org منتشر شد.


کپلر یکی از پرکارترین تلسکوپ‌های فضایی در زمینه کشف سیارات بوده و تا به امروز موفق به کشف بیش از دو هزار و ۶۰۰ سیاره فراخورشیدی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ماموریت اصلی تلسکوپ فضایی کپلر در سال ۲۰۱۳ به دلیل نقص فنی به پایان رسید و این تلسکوپ دیگر قادر نبود نقطه‌ای از کهکشان که سالها آن را رصد کرده بود، نمایش دهد اما ستاره‌شناسان این تلسکوپ را برای انجام ماموریتی جدید به نام K۲ برنامه‌ریزی کردند. این فضاپیمای احیا شده تا نوامبر سال ۲۰۱۸ به فعالیت خود ادامه داد و صدها جهان فراخورشیدی جدید کشف کرد.



اکنون گروهی از محققان به رهبری "توماس سیلوا"(Tomas Silva) از دانشگاه "پورتو"(Porto) در پرتغال خبر از کشف دو سیاره فراخورشیدی دیگر طی ماموریت K۲ داده‌اند. این کشف زمانی رخ داد که تلسکوپ در حال رصد ستاره "HD ۱۳۷۴۹۶" یا  "K۲-۳۶۴" در طول ماموریت خود از ۲۳ اوت تا ۱۹ نوامبر ۲۰۱۷ بود.



برای کشف سیارات فراخورشیدی، تاثیری که آنها بر نور ستاره خود می‌گذارند بررسی می‌شود اگرچه این امکان نیز وجود دارد که برخی از سیگنال‌های به دست آمده ناشی از منابع غیر سیاره‌ای باشند.



رصدهای تلسکوپ کپلر، سیگنال‌های عبوری از منحنی نور ستاره "HD ۱۳۷۴۹۶" را نشان می‌داد و ماهیت سیاره‌ای آنها با مشاهدات سرعت شعاعی(RV) از طیف‌سنج‌های "هارپس"(HARPS) و "کورالی"(CORALIE) اثبات شد. سرعت شعاعی به نرخ تغییر فاصله‌ی یک جسم از ناظر گفته می‌شود.



سیاره‌ای که به ستاره میزبان نزدیک‌تر است "HD ۱۳۷۴۹۶ b" نام گرفته است. این سیاره حدود ۳۰ درصد از زمین بزرگ‌تر بوده و جرم آن تقریبا چهار برابر سیاره ما است. چگالی این سیاره ۱۰.۴۹ گرم بر سانتی‌متر مکعب است و به طور عمده از آهن تشکیل شده و هسته آن بیش از ۷۰ درصد جرم سیاره را تشکیل می‌دهد.



"HD ۱۳۷۴۹۶ b" هر ۱.۶۲ روز یک بار ستاره میزبان خود را دور می‌زند و در فاصله ۰.۰۲۷ واحد نجومی از آن قرار گرفته است و دمای تعادل آن دو هزار و ۱۳۰ کلوین تخمین زده می‌شود. این سیاره در دسته‌ی ابَرعطاردهای داغ قرار می‌گیرد. این سیارات اندازه‌ای مشابه زمین با چگالی مشابه عطارد دارند.



سیاره فراخورشیدی دوم "HD ۱۳۷۴۹۶ c" نام دارد و در دسته‌ی مشتری‌های سرد قرار می‌گیرد. در کمترین حالت جرم آن ۷.۶۶ برابر مشتری است و دمای تعادل آن حدود ۳۷۰ کلیون برآورد شده است. این سیاره هر ۴۸۰ روز یکبار به دور ستاره میزبان خود می‌چرخد و در فاصله‌ی ۱.۲۱ واحد نجومی از آن قرار دارد.



واحد نجومی یکی از یکاهای طول است و فاصله زمین تا خورشید که نزدیک به ۱۵۰ میلیون کیلومتر است برابر با یک واحد نجومی در نظر گرفته شده ‌است.



جرم ستاره "HD ۱۳۷۴۹۶" با قدمت حدود ۸.۳ میلیارد سال، ۱.۰۳ برابر خورشید و شعاع آن ۱.۵۹ برابر خورشید است. این ستاره تقریبا مشابه ستاره منظومه شمسی ما تکامل یافته و درجه حرارت موثر آن پنج هزار و ۷۹۹ کلوین است.



ستاره شناسان خاطرنشان کردند که سیاره "HD ۱۳۷۴۹۶ b" یکی از معدود سیارات متراکمی است که ویژگی‌های آن به خوبی مشخص شده و به همین دلیل هدفی قابل توجه برای بررسی نظریه‌های تشکیل سیارات و مکانیسم‌های افزایش چگالی است و به طور کلی این منظومه می‌تواند هدف جالبی برای مطالعه تکامل سیارات باشد.


منبع: صدای ایران

کلیدواژه: تلسکوپ فضایی سیاره عطارد و مشتری سیاره فراخورشیدی واحد نجومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۹۱۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

القادسیه مشتری جدی مورینیو شد

به گزارش ورزش سه و به نقل از رادیو تاک اسپورت اسپانیا، القادسیه که فصل آینده به سطح اول مسابقات فوتبال عربستان بازمی‌گردد، به صورت جدی به دنبال جذب ژوزه مورینیو برای آماده سازی تیم فوتبال خود برای فصل آینده است و به نظر می‌رسد سرمربی پرتغالی هم که در ژانویه از رم جدا شد، برای این کار آماده است.

این مربی 61 ساله که نامش در کنار تعدادی از باشگاه‌های بزرگ اروپایی مطرح می‌شد، بدش نمی آید که دوباره هدایت یک تیم را بر عهده بگیرد و این در حالی است که به نظر می‌رسد مشتاق‌ترین مشتریان او، باشگاه‌های عربستانی هستند.

باشگاه القادسیه که یکی از باشگاه‌های تاریخی عربستان است و هواداران زیادی دارد، پس از انتقال مالکیت خود به آرامکو به دنبال بازگشت به لیگ حرفه‌ای و کسب موفقیت‌های بعدی است و به گفته منابع تاک اسپورت، مورینیو قرار است اواخر ماه می برای بازدید از امکانات باشگاه القادسیه، وارد شهر الخبر شود.

القادسیه قرار است در بازار نقل و انتقالات تابستانی آینده بازیکنان مهمی را جذب کند. این باشگاه امیدوار است با تامین منابع و حمایت‌های لازم، با بازیکنانی ممتاز، خود را تقویت کند و تیمی قدرتمند تشکیل دهد که بتواند در فصول آینده برای کسب عنوان قهرمانی رقابت کند.

انتظار می‌رود که القادسیه نقشی محوری در توسعه فوتبال عربستان ایفا کند، چراکه این باشگاه به دنبال استفاده از فرصت‌های موجود و کسب نتایج مثبتی است که خواسته‌های هواداران را برآورده می‌کند و جایگاه خود در صحنه ورزش را افزایش می‌دهد.

نام مورینیو در شرایطی برای خدایت القادسیه مطرح می‌شود که او پیش از این در صحبت با کسانی که در مسابقه بوکس در عربستان شرکت کرده بودند، به شوخی گفته بود که برای سرمربیگری در عربستان منتظر پیشنهاد است.

دیگر خبرها

  • جیمزوب: حرارت سیاره فراخورشیدی آهن را ذوب می‌کند
  • حرارت سیاره فراخورشیدی آهن را ذوب می‌کند
  • القادسیه مشتری جدی مورینیو شد
  • تصاویر نجومی هجدهم اردیبهشت (۷ مه)
  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • نام ۵ مشتری جدید سردار؛ تردید رم برای آزمون
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • تصاویر نجومی هفدهم اردیبهشت (6 مه)
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است