Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-08@16:00:11 GMT

امشب کیهان شاهد مقارنه‌های جذاب است

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۲۸۱۱۶

امشب کیهان شاهد مقارنه‌های جذاب است

کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان گفت: امشب _شنبه ۱۷ مهرماه_ علاوه بر مقارنه عطارد و خورشید شاهد مقارنه ماه و زهره باشید.

فاطمه فخرایی فرد در گفتگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: عطارد نزدیک‌ترین سیاره به خورشید و کوچک‌ترین سیاره منظومه شمسی است، هر بار گردش این سیاره به دور خورشید ۱۱۶ روز طول می‌کشد و امروز _شنبه ۱۷ مهرماه_ ساعت ۱۹:۴۴ در وضعیت مقارنه پایان ظهور سیاره عطارد در آسمان عصر و انتقال آن به آسمان صبح گاهی در چند هفته آینده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مقارنه داخلی وضعیتی است که سیاره بین زمین و خورشید قرار می‌گیرد؛ سیارات داخلی مانند عطارد و زهره چون در مدار زمین به دور خورشید قرار دارند از دید ناظر زمینی نسبت به خورشید به سمت چپ یا راست جابه‌جا می‌شوند و گاهی اوقات در افق شامگاهی و گاهی در افق صبح گاهی دیده می‌شوند به همین علت این اجرام را ستاره شامگاهی و صبحگاهی می‌نامند. سیاره عطارد نزدیک‌ترین جدایی زاویه‌ای در فاصله یک درجه و ۵۳ دقیقه قوسی خورشید ظاهر می‌شود؛ البته در تابش خورشید محو می‌شود و برای چند هفته غیر قابل رصد است.

کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان اضافه کرد: عطارد همچنین از موقعیت حضیض زمینی یعنی زمانی که در نزدیک‌ترین فاصله از زمین قرار دارد، می‌گذرد؛ زیرا دقیقاً در همان سمت زمین نسبت به خورشید قرار دارد. در این شب سیاره تیر از فاصله 0.66 AU از زمین حرکت می‌کند و در بزرگ‌ترین قطر زاویه‌ای خود یعنی ۱۰.۲ ثانیه قوسی ظاهر می‌شود، در حالی که کاملاً تاریک است که دقیقاً وضعیتی شبیه به ماه نو دارد.

مقارنه ماه و سیاره زهره

وی گفت: شنبه شب _۱۷ مهرماه_ ماه از فاصله دو درجه و ۵۱ دقیقه قوسی شمال سیاره زهره می‌گذرد و ماه سه روزه می‌شود؛ این دو جرم با چنین جدایی زاویه‌ای در موقعیت همنشینی قرار می‌گیرند. از مختصات رصدخانه لارستان، ماه و سیاره همسایه زمین حدود ساعت ۱۷:۴۸ در موقعیتی ۲۱ درجه بالاتر از افق جنوب غربی قابل رصد هستند، سپس به سمت افق فرو می‌روند و دو ساعت و ۱۷ دقیقه بعد از خورشید یعنی ساعت ۱۹:۴۹ غروب می‌کنند. قدر ماه و سیاره زهره به ترتیب منفی ۱۰.۷ و منفی ۴.۲ است و هر دو در صورت فلکی عقرب قرار دارند.

وی افزود: این مقارنه با چشم غیر مسلح یا از طریق یک دوربین دو چشمی نیز قابل مشاهده است. این همنشینی فرصت بسیار خوبی برای علاقه‌مندان عکاسی آسمان شب فراهم می‌کند تا بتوانند تصاویر بسیار جذابی را از هلال ماه به همراه زمین تاب و دومین جرم درخشان آسمان شب یعنی سیاره زهره در کنار هم ثبت کنند، البته تماشای این پدیده با چشم غیر مسلح نیز خالی از لطف نیست.

کد خبر 527498

منبع: ایمنا

کلیدواژه: نجوم رویدادهای نجومی پدیده نجومی رویداد نجوم پدیده نجومی امروز رویداد نجومی 1400 عکاسی نجومی پدیده های نجومی نجوم 1400 نجوم سال ۱۴۰۰ سال ۱۴۰۰ نجوم تقویم نجومی 1400 شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سیاره زهره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۸۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی ناشناخته‌های کیهان را کشف می‌کند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، فناوری هوش مصنوعی و یادگیری ماشین با کاربرد‌های متنوع در تجزیه و تحلیل داده‌ها، امنیت سایبری، توسعه داروسازی، آهنگسازی و سایر صنعت‌ها در همه جا فراگیر شده‌اند. نجوم نیز از موضوع بسیار سودمند بوده؛ هوش مصنوعی برای مرتب‌سازی حجم عظیمی از داده‌ها برای جستجوی ناشناخته‌های کیهان استفاده می‌شود.

به گفته تیم بین المللی از اخترفیزیکدانان، اکتشاف‌هایی بدین صورت ابتدای مسیری است که هوش مصنوعی می‌تواند در آن شگفتی بیافریند.

محققان باور دارند، هوش مصنوعی می‌تواند درباره سیاره زمین و تاریخچه آن بسیاری از اطلاعات مهم و جدید را فراهم کند. این فناوری پیشرفته می‌تواند از داده‌های بزرگ و پیچیده‌ای که از نجوم و فیزیک برداشت می‌شود، به همراه الگوریتم‌ها و مدل‌های پیش‌بینی برای درک عمیق‌تر از جهان استفاده کند.

یکی از حوزه‌هایی که هوش مصنوعی می‌تواند در مورد کیهان کمک کند، بررسی داده‌های نجومی است. به کمک این فناوری، می‌توان از داده‌های تلسکوپ‌ها به طور موثر و بهینه برای تشخیص و مدل‌سازی اجرام فضایی استفاده کرد و الگوریتم‌های یادگیری عمیق را بر روی تصاویر نجومی پیاده کرد تا به شناسایی موارد ناشناخته در اجرام فضایی و کهکشان‌ها منجر شود.

همچنین، هوش مصنوعی می‌تواند در مطالعه کیهان و پایش رفتار آن کمک کند. با استفاده از مدل‌ها و الگوریتم‌های پیچیده، این فناوری قادر است الگو‌های جدیدی در پدیده‌های فیزیکی مختلف مانند تغییرات جو بر روی سیارات یا رخداد‌هایی نظیر انفجار‌های نجومی کشف کند.

به طور کلی، هوش مصنوعی می‌تواند تا حد زیادی به افزایش دقت و سرعت تحقیقات نجومی و فیزیکی کمک کند و ما را به درک بهتر و عمیق‌تر از جهان و جایگاه ما در آن نزدیکتر کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کتاب جدید بهمن پگاه راد رونمایی می شود
  • تازه‌ترین نظریه توطئه: ما دو خورشید داریم که دومی پشت اولی پنهان شده!
  • کشف پاسخ جدیدی برای معمای دیرین یک سیاره جهنمی!
  • هوش مصنوعی ناشناخته‌های کیهان را کشف می‌کند
  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • واگذاری زمین به خانواده‌های شاهد و ایثارگران بوشهری
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • اگر ماه ناگهان در آسمان ناپدید شود چه اتفاقی می‌افتد؟
  • تصاویری خیره‌کننده از فوران‌های خورشیدی