Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-09@01:15:09 GMT

امشب شاهد تربیع اول ماه باشید

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۰۶۰۰۵

امشب شاهد تربیع اول ماه باشید

کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان گفت: سه شنبه _۲۳ شهریورماه_ ماه در وضعیت تربیع اول قرار خواهد گرفت و بهترین زمان رصد سیاره عطارد و نپتون است.

فاطمه فخرایی فرد در گفتگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: سه شنبه _۲۳ شهریورماه_ ماه در فاز ربع اول قرار می‌گیرد و هلال هفت روزه در آسمان واضح دیده می‌شود و در نیمه شب غروب می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع ماه هنگام غروب و تاریکی نسبی آسمان نزدیک ساعت ۱۹:۱۵ در موقعیت ۳۷ درجه بالاتر از افق جنوبی در صورت فلکی مارافسای قابل مشاهده خواهد بود؛ سپس ساعت ۲۳:۴۶ به سمت افق فرو می‌رود. ناظر زمینی ماه را به صورت یک نیم دایره روشن می‌بیند که در علم نجوم به این حالت تربیع اول گفته می‌شود.

وی افزود: ماه هر چهار هفته یک بار به دور زمین می‌چرخد و این چرخش باعث قرار گرفتن آن در فازهای مختلف ماه نو، ربع اول، ماه کامل، ربع آخر و ماه محاق می‌شود. ماه ۲۹ و نیم روز یک‌بار چرخش خود را در مدار زمین کامل می‌کند و "دوره تناوب هلالی ماه" فاصله بین رؤیت دو هلال در هر ماه نامیده می‌شود، طی می‌شود. ماه طی روزهای آینده هر روز دیرتر غروب می‌کند و بیشتر طول شب قابل مشاهده است؛ در عرض چند روز با رسیدن به مرحله ماه کامل حوالی غروب خورشید طلوع می‌کند و در حوالی سپیده دم غروب می‌کند و کل طول شب قابل رصد است.

رصد سخت سیاره عطارد

کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان اضافه کرد: سیاره عطارد امروز _سه‌شنبه ۲۳ شهریورماه_ به بیشترین زاویه کشیدگی شرقی خود با ۲۶ درجه از خورشید می‌رسد و با قدر ۰.۱ در صورت فلکی سنبله قابل مشاهده است. زاویه کشیدگی به زاویه بین خورشید و سیاره گفته می‌شود که زمین به عنوان نقطه مرجع آن در نظر گرفته می‌شود. بیشترین کشیدگی یک سیاره زمانی رخ می‌دهد که در مسیر مدار خود به دور خورشید مماس با ناظر زمینی قرار بگیرد و معمولاً این تاریخ یکی از بهترین زمان‌ها برای رصد سیاره است.

وی گفت: از آنجایی که سیاره عطارد در بیشترین کشیدگی شرقی قرار دارد، بهترین زمان برای رصد آن در آسمان جنوب غرب دقیقاً بعد از غروب خورشید است. از موقعیت رصدخانه لارستان این ظهور یکی از جذاب‌ترین موارد مشاهده این سیاره نخواهد بود، زیرا عطارد هنگام غروب آفتاب به ارتفاع ۱۳ درجه بالای افق می‌رسد؛ بنابراین به دلیل ارتفاع کم آن از افق و وجود گرد و غبار در افق، رصد این سیاره بسیار دشوار است.

فخرایی‌فرد افزود: عطارد کوچک‌ترین و داخلی‌ترین سیاره منظومه شمسی است که مدار آن بسیار به خورشید نزدیک است؛ بنابراین رصد آن اکثر مواقع دشوار است مگر زمانی که به بیشترین کشیدگی زاویه‌ای از خورشید برسد. تنها دقایقی بعد از غروب خورشید می‌توان این سیاره را رصد کرد، البته باید به یک افق باز در سمت جنوب غربی دسترسی داشته باشید.

رصد نپتون را از دست ندهید

وی اضافه کرد: سیاره نپتون در این شب در مقابل خورشید قرار می‌گیرد؛ این سیاره به دلیل رنگ آبی به اسم خدای دریاها در اساطیر رومی معروف است در صورت فلکی دلو قرار دارد، بیشتر شب قابل مشاهده است و نیمه شب به بالاترین ارتفاع خود در آسمان می‌رسد؛ البته به طور مشخص بین ساعات ۲۰:۴۲ تا ۰۵:۰۱ قابل رصد است، سیاره نپتون طی شب‌های آینده هر شب چهار دقیقه زودتر به بالاترین نقطه خود در آسمان می‌رسد و به تدریج و پس از گذشت چند ماه از آسمان صبحگاهی به آسمان عصر منتقل می‌شود. سیاره نپتون در موقعیت مقابله در فاصله 28.92 AU از خورشید قرار دارد، قطر زاویه‌ای آن ۲.۴ ثانیه قوسی است و با قدر ۷.۸ در آسمان می‌درخشد. قطعاً برای رصد آن به ابزاری مانند تلسکوپ یا دوربین دو چشمی قوی نیاز است.

کد خبر 521911

منبع: ایمنا

کلیدواژه: نجوم رویداد نجومی پدیده نجومی رویدادهای نجومی رویداد نجوم پدیده نجومی امروز رویداد نجومی 1400 عکاسی نجومی سال ۱۴۰۰ نجوم نجوم 1400 نجوم سال ۱۴۰۰ تقویم نجومی 1400 تقویم نجومی سال 1400 پدیده های نجومی مرکز آموزش نجوم اديب آسمان امشب تهران آسمان امشب ایران شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق سیاره عطارد قابل مشاهده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۶۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جیمزوب: حرارت سیاره فراخورشیدی آهن را ذوب می‌کند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از لایو ساینس، مشاهدات جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب نشان می‌دهد، یک طرف سیاره فراخورشیدی (WASP-43) به طور دائم رو به خورشید است در حالی که طرف دیگر همیشه به سمت و سوی فضاست.

دانشمندان با استفاده از این تلسکوپ فضایی نقشه وضعیت هوای سیاره فراخورشیدی را که در فاصله ۲۸۰ سال نوری از زمین قرار دارد، تهیه کرده‌اند.

به گفته دانشمندان، سیاره فراخورشیدی WASP-43b عمدتاً از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده است و به دلیل نزدیکی به ستاره میزبانش که هر ۱۹ ساعت  به دور مدار خود می چرخد، به طور قابل توجهی گرمتر از هر سیاره گازی در منظومه شمسی است.  از آنجا که مقدار نور فروسرخ میانی منتشرشده از یک جرم تا حد زیادی به گرمای آن بستگی دارد، داده‌های روشنایی جیمز وب را می‌توان برای محاسبه دمای سیاره مورد استفاده قرار داد.

محققان از ابزار«ام آی آر آی» (MIRI) وب برای مشاهده دماهای متفاوت در سراسر سیاره استفاده کردند و دریافتند، میانگین دمای آن ۲۳۰۰درجه فارنهایت (۱۲۵۰ درجه سانتیگراد) در روز در مقایسه با ۱۱۰۰ درجه فارنهایت (۶۰۰ درجه سانتیگراد) در شب است؛ حرارت این سیاره در روز به صورتی است که آهن را ذوب می‌کند و تفاوت دمایی بین روز و شب که نسبتاً خنک‌تر است منجر به شکل‌گیری بادهای شدید می‌شود.

دانشمندان سرعت این بادها را ۵۶۰۰ مایل در ساعت (۹۰۰۰ کیلومتر بر ساعت) تخمین زده‌اند و حاصل بررسی و یافته‌های خود را آخر ماه آوریل در مجله «نیچر استرونومی» (Nature Astronomy) منتشر کردند.

کشف، رصد و تخمین سرعت بادهای این سیاره فراخورشیدی نه تنها پدیده نادر این  سیاره است بلکه به قواعد فیزیک مربوط می‌شود و توانایی برجسته‌ تلسکوپ جیمز وب را به نمایش می‌گذارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کشف راه‌حل پرورش گیاهان در سیاره سرخ
  • تازه‌ترین نظریه توطئه: ما دو خورشید داریم که دومی پشت اولی پنهان شده!
  • جیمزوب: حرارت سیاره فراخورشیدی آهن را ذوب می‌کند
  • حرارت سیاره فراخورشیدی آهن را ذوب می‌کند
  • عکسی عجیب از آسمان امشب تهران
  • بارش شهابی ղ-Lyrid 2024 را از دست ندهید
  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است