Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مروج نجوم از رویت سیاره عطارد با چشم غیر مسلح خبر داد و گفت: فردا بهترین فرصت برای رویت این سیاره است.

خبرگزاری میزان - باشگاه خبرنگاران نوشت: کاظم کوکرم، مروج نجوم درباره رصد سیاره عطارد با چشم غیرمسلح اظهار کرد: بامداد دوشنبه، ۱۴ تیر به وقت ایران، سیاره عطارد به بیشترین کشیدگی غربی می‌رسد و در افق شرق و شمال شرق قابل مشاهده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: زمانی که سیاره عطارد در بیشترین کشیدگی غربی قرار می‌گیرد، از دید ناظران زمینی بیشترین جدایی زاویه ممکن نسبت به خورشید را در مدار خود پیدا کرده و آسان‌تر رویت می‌شود، براین اساس زمان بیشتری برای رصد آن خواهیم داشت.

کوکرم ادامه داد: سیاره عطارد نزدیک‌ترین سیاره منظومه شمسی به خورشید بوده و مدار گردش آن به دور خورشید بین مدار زمین و خورشید است. تماشای عطارد در سحرگاه فردا حدود ۷۵ دقیقه پیش از طلوع خورشید (بسته به نقاط مختلف کشور) خواهد بود و تنها ۵۰ دقیقه زمان داریم تا آن را با چشم غیرمسلح مشاهده کنیم. برای دیدن سیاره عطارد باید سحرگاه فردا رو به افق مشرق بایستیم.

این ستاره شناس بیان کرد: سیاره عطارد در سحرگاه ۱۴ تیر، ۲۱.۶ درجه با خورشید جدایی زاویه‌ای دارد که همین موجب می‌شود کار آسانی برای رویت عطارد داشته باشیم. اگر با تلسکوپ سیاره عطارد را رصد کنیم می‌توانیم جزئیات هلال این سیاره را ببینیم.

او گفت: عطارد نسبت به سایر سیاره‌ها در یک بازه زمانی کوتاه، بیشتر بین ستاره‌ها جابجا می‌شود. به همین دلیل در اساطیر یونان باستان، عطارد را مرکوری (Mercury) پیک بادپاد خدایان می‌نامیدند.

این مروج نجوم تصریح کرد: سیاره عطارد بار دیگر با وضعیت مشابه، اما این بار در افق مغرب و پس از طلوع خورشید در شامگاه ۲۳ شهریور با فاصله ۲۶/۸ درجه با خورشید قرار خواهد گرفت.

کوکرم بیان کرد: برای تماشای بهتر سیاره عطارد در سحرگاه ۱۴ تیر ماه می‌توان از سامانه‌های کمک کننده نجوم و یافتن اجرام و موقعیت آسمانی استفاده کرد.

در همین زمینه: تصاویری خیره‌کننده از رویارویی سیاره عطارد و خورشید

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: سیاره عطارد نجوم

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سیاره عطارد نجوم سیاره عطارد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۳۴۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است

مشاهدات جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب از سیاره فراخورشیدی WASP-43b نشان می‌دهد این غول گازی داغ از نظر چرخش وضعی قفل شده است، به این معنا که یک طرف آن همیشه رو به خورشید خود و طرف دیگرش همیشه خیره به فضای تاریک است. 

به گزارش فرادید، دانشمندان با استفاده از تلسکوپ فضایی جیمز وب، نقشه آب و هوای سیاره‌ای در فاصله ۲۸۰ سال نوری از زمین را ترسیم کرده‌اند؛ یک غول گازی داغ که یک طرف آن همیشه رو به خورشید و طرف دیگرش پوشیده از شب ابدی است. 

سیاره WASP-43b عمدتاً از هیدروژن و هلیوم تشکیل شده است و به دلیل نزدیکی به ستاره میزبان خود که هر ۱۹ ساعت زمینی یک بار به دور آن می‌چرخد، به طور قابل‌توجهی گرمتر از هر غول گازی در منظومه شمسی ما است. این نزدیکی شدید به این معنا است که WASP-43b همیشه رو به ستاره خود قفل شده است. 

اکنون محققان کشف کرده‌اند که این حالت به طور همیشگی یک طرف سیاره را تا دمای حدود ۱۲۶۰ درجه سانتیگراد گرم می‌کند، به اندازه‌ای گرم که آهن را ذوب می‌کند. این گرمای سوزان، سنگ را تبخیر و روانه‌ی ابرها می‌کند. 

دانشمندان همچنین دریافتند که تفاوت دمای روز و شب که نسبتاً در ۶۰۰ درجه سانتیگراد نسبتاً خنک‌تر است، بادهای شدیدی ایجاد می‌کند که سرعتشان می‌تواند به ۹۰۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. محققان گزارش آب و هوای فرازمینی‌شان را روز ۳۰ آوریل در مجله Nature Astronomy منتشر کردند. 

WASP-43b سال ۲۰۱۱ کشف شد و ابتدا توسط تلسکوپ‌های فضایی هابل و اسپیتزِر بررسی شد، اما اکنون وضوح برتر تلسکوپ فضایی جیمز وب، جزئیات دقیق جوّ آن را به تصویر کشیده است. 

تِیلور بِل، نویسنده اصلی می‌گوید: «با هابل، به وضوح توانستیم ببینیم در نیمکره روز، بخار آب وجود دارد. هابل و اسپیتزر هر دو نشان دادند که ممکن است در نیمکره شب، ابرهایی وجود داشته باشد. اما به اندازه‌گیری‌های دقیق‌تر جیمز وب نیاز داشتیم تا بتوانیم نقشه‌برداری دما، پوشش ابر، بادها و ترکیب دقیق‌تر جوّی را در سراسر سیاره شروع کنیم.» 

محققان برای سنجش دمای سیاره، از ابزار فروسرخ میانی جیمز وب (MIRI) برای اندازه‌گیری نور منظومه در هر ۱۰ ثانیه به مدت بیش از ۲۴ ساعت استفاده کردند. 

«ما با رصد کل مدار، توانستیم دمای طرف‌های مختلف سیاره را حین چرخش به سمت دید محاسبه کنیم. از این داده می‌توانیم نقشه تقریبی دمای سراسر سیاره را ترسیم کنیم.» 

اندازه‌گیری‌های فروسرخ جیمز وب، ترکیب شیمیایی سیاره را نیز نشان داد که شامل بخار آب می‌شود اما فاقد متان است. متان معمولاً در سیاره‌هایی از این دست از راه واکنش‌های بین هیدروژن و مونوکسیدکربن تولید می‌شود، اما بادهای شدید سیاره ممکن است این متان را به سمت روز سیاره ببرند، جایی که توسط تشعشعات شدید ستاره میزبان از بین می‌رود. 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کشف راه‌حل پرورش گیاهان در سیاره سرخ
  • جزئیات برگزاری هفته نجوم اعلام شد
  • تازه‌ترین نظریه توطئه: ما دو خورشید داریم که دومی پشت اولی پنهان شده!
  • حرارت سیاره فراخورشیدی آهن را ذوب می‌کند
  • بارش شهابی ղ-Lyrid 2024 را از دست ندهید
  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • هفته جهانی نجوم، تعامل بین منجمان و شهروندان
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است