Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیارات منظومه شمسی شباهت زیادی به یک خانواده دارند. مشتری پدر بزرگ است و همه را در یک صف نگه می‌دارد. اورانوس و نپتون دوقلو‌های جالبی هستند که فقط با یکدیگر معاشرت می‌کنند. زمین کرد پرتلاش خانواده است، پلوتو گوسفند سیاه است و عطارد هم دم دارد که تقریبا مانند یک دنباله دار بزرگ است، و دم آن میلیون‌ها کیلومتر از سیاره دورتر است و با نور زرد نارنجی کمرنگ می‌درخشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عطارد درونی‌ترین سیاره در منظومه شمسی ماست. کمتر از نیمی از فاصله ما نسبت خورشید است، به طور متوسط ۵۸ میلیون کیلومتر فاصله دارد. در آن فاصله، جهان صخره‌ای کوچک، متراکم و مداوم در معرض تابش خورشید قرار گرفته و توسط باد خورشیدی پوشانده می‌شود.

عطارد چیزی ندارد که بتوانیم منطقا جو بخوانیم بلکه یک اگزوسفر نازک از اتم‍های اکسیژن، سدیم، هیدروژن، هلیم و پتاسیم است که توسط باد خورشیدی و بمباران میکرومتوروئید‌ها به وجود می‌آیند. آن اگزوسفر از نظر گرانشی به این سیاره متصل است، اما بسیار پراکنده بوده و نمی‌تواند مانند گاز رفتار کند؛ بنابراین سطح عطارد از محافظت کمی در برابر تابش خورشید و باد خورشیدی برخوردار است.

ما می‌دانیم که تابش خورشید فشار وارد می‌کند. ما حتی آن فشار را برای حرکت یک فضاپیمای مجهز به بادبان مهار کرده‌ایم، کمی شبیه بادی که کشتی‌های قایقرانی را پیش می‌برد. این فشار تابشی همان چیزی است که به دنباله دار‌ها دم می‌دهد.

در حالی که دنباله دار‌ها به خورشید نزدیک می‌شوند، یخ‌های داخل آن‌ها شروع به تصعید می‌کنند و با رفع شدن از بدنه ستاره دنباله دار، گرد و غبار را می‌گیرند. فشار تابش خورشیدی گرد و غبار را به شکل یک دم طولانی درمی‌آورد، در حالی که گاز توسط میدان‌های مغناطیسی تعبیه شده در باد خورشیدی شکل می‌گیرد؛ به همین دلیل است که دم‌های دنباله دار همیشه از خورشید دور می‌شوند، این حرکت باعث تولید دم نمی‌شود بلکه مجاورت آن‌ها با ستاره است که چنین شرایطی را ایجاد می‌کند.

عطارد یخ دارد، اما این چیزی نیست که باعث ایجاد دم در آن شود. ماده اصلی آن اتم‌های سدیم است که در هنگام یونیزه شدن توسط اشعه ماورا بنفش خورشید، در فرآیندی مشابه شفق‌های قطبی زمین می‌درخشد و این سیاره را یک دنباله دار می‌کند، دنباله‌ای که تقریباً ۳.۵ میلیون کیلومتر با این سیاره فاصله دارد.

زهره گاهی اوقات هنگامی که باد خورشیدی در مسیر صحیح می‌وزد، دارای ساختار اکسیژن یونیزه مانند دم است. دنباله دار‌ها می‌توانند در دم خود سدیم داشته باشند. قمر مشتری غنی از سدیم است و قمر کره زمین، در برابر وزش باد خورشیدی دارای یک دم سدیم است گرچه به اندازه عطارد بزرگ نیست.

اما دلیل عطارد دلیل دیگری است. با مطالعه آن در زمان‌های مختلف در طول مدار سیاره، می‌توانیم از تغییرات فصلی موجود در اگزوسفر عطارد و چگونگی تأثیر رویداد‌هایی مانند شعله‌های خورشیدی و بیرون انداختن جرم تاج، در مورد این سیاره کوچک بیاموزیم و بدانیم.

از آنجا که در درجه اول دم سدیم در ارتباط با اجسام سنگلاخی مشاهده شده است، شناسایی سدیم در سیستم‌های اطراف ستاره‌های دیگر می‌تواند به ما در ردیابی سیاره‌های بیرونی سنگی و ارزیابی قابلیت سکونت احتمالی آن‌ها کمک کند.

این یک مثال زیبا از چگونگی متفاوت بودن سیارات از یکدیگر است؛ هر سیاره‌ای در منظومه شمسی، حتی اورانوس و نپتون، ویژگی‌های خاص خود را دارند. هر کس فردی نادر و گرانبهاست.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: منظومه شمسی عطارد ماورا بنفش منظومه شمسی عطارد سبک زندگی پارسی خبر ماورا بنفش باد خورشیدی تابش خورشید دنباله دار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۲۰۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشمندان به کمک نمک، سوپر باتری ارزان قیمت ساختند

به‌دنبال راه‌حلی برای مشکلات باتری گوشی، لپ‌تاپ یا حتی خودروهای الکتریکی هستید؟ محققان مؤسسه علم و فناوری پیشرفته کره جنوبی (KAIST) خبر خوبی برای شما دارند! آن‌ها موفق به ساخت یک باتری هیبریدی سدیم-یون با کارایی بالا شده‌اند که با سرعتی حیرت‌انگیز شارژ می‌شود و از تراکم انرژی فوق‌العاده‌ای برخوردار است.

به گزارش گجت نیوز، این نمونه اولیه انقلابی از عنصر سدیم (Na) استفاده می‌کند که ماده‌ای شیمیایی با فراوانی بیش از 1000 برابر لیتیوم (Li) است (عنصر اصلی تشکیل‌دهنده باتری‌های رایج). درضمن، سدیم بسیار ارزان‌تر از لیتیوم هم هست.

به‌طور کلی، باتری‌های سدیم-یون با محدودیت‌هایی مانند خروجی انرژی پایین‌تر، قابلیت ذخیره‌سازی محدود و زمان شارژ طولانی‌تر مواجه هستند. اما طراحی نوآورانه این باتری به رهبری پروفسور جونگ کو کانگ، استاد دانشکده مهندسی و علوم مواد در KAIST، با ادغام مواد آندی (قطب منفی) رایج در باتری‌های معمولی با کاتدهای (قطب مثبت) مورد استفاده در سوپرخازن‌ها در یک سیستم هیبریدی، محدودیت‌های موجود در باتری‌های سدیم-یون را پشت سر گذاشته است. گزارش‌ها حاکی از آن است که این باتری جدید، ظرفیت ذخیره‌سازی بالا و سرعت شارژ و دشارژ فوق‌العاده‌ای را ارائه می‌دهد.

پتانسیل‌های متعدد سوپر باتری نمکی جدید

توسعه این باتری هیبریدی بر بهبود سرعت ذخیره‌سازی انرژی آندهای نوع باتری و افزایش ظرفیت نسبتاً پایین مواد کاتدی نوع سوپرخازن متمرکز بود.

تیم تحقیقاتی KAIST با استفاده از دو چارچوب فلزی-آلی مجزا، موفق به سنتز بهینه باتری‌های هیبریدی شد. این فرآیند منجر به تولید ماده آندی با سینتیک (سرعت واکنش) بهبود یافته و ماده کاتدی با ظرفیت بالا شده است.

گزارش‌ها نشان می‌دهند که دستگاه ذخیره‌سازی انرژی هیبریدی سدیم-یون کاملاً مونتاژ شده، از تراکم انرژی باتری‌های تجاری لیتیوم-یون فراتر می‌رود و با ویژگی‌های تراکم توان سوپرخازن‌ها مطابقت دارد.

پروفسور کانگ می‌گوید این باتری جدید با تراکم انرژی ۲۴۷ وات ساعت بر کیلوگرم و تراکم توان ۳۴۷۴۸ وات بر کیلوگرم، می‌تواند در صنایع مختلفی از جمله خودروهای الکتریکی، وسایل الکترونیکی هوشمند و فناوری‌های هوافضا مورد استفاده قرار بگیرد.

یافته‌های این تحقیق که با همکاری دانشجویان دوره دکتری KAIST، جونگ هوی چوی و دونگ وون کیم انجام شده، با عنوان جذاب «آند دوپ شده سولفید آهن چند ظرفیتی با هدایت‌پذیری پایین بلورینگی و کاتد با سطح ویژه بالا و دوپ‌شده اکسیژن از چارچوب‌های کربنی گرافیتی غنی از نیتروژن متخلخل سه‌بعدی برای ذخیره‌سازی انرژی هیبریدی سدیم-یون با کارایی بالا»، در مجله بین‌المللی Energy Storage Materials منتشر شد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • جایگاه ترکیه در سیاست همسایگی ایران ویژه است
  • ایجاد شکل خاصی از گرافن برای بهبود باتری سدیم یون
  • تازه‌ترین نظریه توطئه: ما دو خورشید داریم که دومی پشت اولی پنهان شده!
  • اگر این بیماری‌ها را دارید غذای کنسروی نخورید
  • کمربند کویپر و ابر اورت: لبه‌های منظومه شمسی!
  • سیاست همسایگی دولت سیزدهم
  • آماده‌باش چین برای شراره‌های خورشیدی
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • ساخت باتری انقلابی که آینده ذخیره انرژی را تغییر می‌دهد (تصویر)
  • دانشمندان به کمک نمک، سوپر باتری ارزان قیمت ساختند