Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اصفهان عضو شورای علمی مرکز آموزشی نجوم ادیب اصفهان به هم‌نشینی سیاره‌های «عطارد» و «مشتری» در ۲۲ دی‌ماه اشاره کرد و گفت: این دو سیاره به‌عنوان کوچک‌ترین و بزرگ‌ترین سیاره‌های منظومه خورشیدی در حالت مقارنه قرار می‌گیرند.

عمران مرادی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص مهم‌ترین رویدادهای نجومی آخرین روزهای دی‌ماه، اظهار کرد: ۲۲ دی‌ماه بعد از غروب خورشید و در ساعت ۱۷:۴۸، دو سیاره عطارد و مشتری در حالت مقارنه قرار می‌گیرند و از دید ناظران زمینی در راستای یکدیگر و در کنار هم دیده می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در توضیح رویداد مقارنه گفت: مُقارنه در ستاره‌شناسی به هم‌راستا قرار گرفتن دو یا چند جرم سماوی با یکدیگر از منظر زمین می‌گویند به‌گونه‌ای که در آسمان در کنار هم دیده شوند.

این مدرس و پژوهشگر نجوم تصریح کرد: عطارد، نزدیک ترین سیاره به خورشید و مشتری یکی از سیارات دور از خورشید است که در این تاریخ در راستای دید ما زمینیان قرار می گیرند.

مرادی در توضیح این دو سیاره گفت: عطارد کوچک‌ترین و تندروترینسیاره منظومه خورشیدی و نزدیک‌ترین سیاره به خورشید است که با سرعتی حدود ۴۸ کیلومتر بر ثانیه، هر ۸۸ روز یک‌بار خورشید را دور می‌زند. مشتری نیز بزرگ‌ترین سیاره منظومهٔ خورشیدی است. این غول گازی با جرم یک‌هزارم خورشید است، اما جرمی دو و نیم برابر تمامی دیگر سیاره‌های منظومهٔ خورشیدی دارد.

وی با بیان اینکه سیاره مشتری بارها سوژه ماموریت های فضایی مختلف بوده است، افزود: جرم مشتری ۳۱۸ برابر بیشتر از زمین و قطر آن ۱۱ برابر زمین است. فاصله آن ۵ برابر زمین از خورشید است و با چشم غیرمسلح قابل‌رؤیت است.

این مدرس و پژوهشگر نجوم اضافه کرد: مشتری ۱۳۰۰ زمین را در خود جای می دهد و هر ۱۲ سال زمین یک‌بار به دور خورشید می‌گردد. اگر میزان مواد موجود در این سیاره بیشتر بود، قابلیت تبدیل شدن به یک ستاره کوچک را داشت.  

مرادی اظهار کرد: پس از کشف سیاره پلوتو، منظومه خورشیدی شامل ۹ سیاره اعلام شد، اما پس از کشف اجرامی هم اندازه آن تعریف جدیدی ارائه شد که بر مبنای این تعریف، پلوتو و کره‌های کوچک مانند آن کوتوله سیاره ای معرفی شدند و در حال حاضر منظومه خورشیدی شامل ۸ سیاره و نپتون آخرین سیاره منظومه خورشیدی است.

۲۳ و ۲۵ دی؛ رصد هلال آخر و اول ماه

این پژوهشگر نجوم دیگر رویداد نجومی این شب‌های دی ماه را رصد هلال آخر ماه اعلام کرد و گفت: ۲۳ دی‌ماه، پیش از طلوع خورشید در سمت شرق، رصد هلال آخر ماه جمادی‌الاول ۱۴۴۲ قمری با چشم غیرمسلح در ساعت ۶:۴۹ سحرگاه امکان‌پذیر است.

مرادی افزود: ۲۵ دی‌ماه در ساعت ۱۷:۳۶ در غرب آسمان هلال اول ماه جمادی الثانی ۱۴۴۲ در افق غرب با چشم غیرمسلح قابل انتظار و امکانپذیر است. نکته مهم در رصد هلال آخر ماه این است که مناطق شمال ایران هلال آخر را نمی‌بینند.

۲۵ دی؛ اجتماع «ماه»، «عطارد» و «مشتری»

وی اضافه کرد: ۲۵ دی در همین ساعت شاهد اجتماع «ماه»، «عطارد» و «مشتری» خواهیم بود که سوژه مناسبی برای عکاسی هنری نجومی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی نجوم ماه مشتري منظومه خورشیدی ترین سیاره دی ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۱۸۷۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح ۲۱۳ نیروگاه خورشیدی در روستاهای استان سمنان

۲۱۳ نیروگاه خورشیدی کوچک‌ مقیاس در روستاهای استان سمنان به مناسبت هفته بسیج سازندگی افتتاح شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، 213 نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس در روستاهای استان سمنان عصر امروز با حضور جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و جمعی از مسئولان کشوری و استانی افتتاح شد.

این تعداد نیروگاه خورشیدی در هشت شهرستان استان سمنان آماده بهره‌برداری شده و آیین افتتاح متمرکز این نیروگاه‌های کوچک مقیاس در "درجزین" برگزار شد.

رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان در این آیین با اشاره به اینکه 496 متقاضی احداث نیروگاه خورشیدی کوچک‌ مقیاس در روستاهای استان سمنان اعلام آمادگی کرده‌اند، خاطرنشان کرد: تاکنون برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی کوچک‌مقیاس در روستاهای استان سمنان 287 میلیارد و 550 میلیون ریال تسهیلات به متقاضیان اعطا شده که این تسهیلات از سوی بانک‌های عامل سپه و ملت در استان سمنان پرداخت شد.

مهدی کاشفی با اشاره به برنامه این سازمان برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی کوچک‌ مقیاس در روستاهای این استان، تصریح کرد: با توجه به نام‌گذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام سال جهش تولید با مشارکت مردم سازمان بسیج سازندگی استان سمنان در نظر دارد تا پایان امسال تعداد 350 نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس را با مشارکت مردم در سراسر این استان اجرایی کند.

وی با اشاره به اعتبار پیش‌بینی‌ شده برای راه‌اندازی این تعداد نیروگاه خورشیدی در سال 1403، عنوان کرد: برای اجرای این تعداد نیروگاه خورشیدی بیش از 530 میلیارد ریال تسهیلات از محل تبصره 18 قانون بودجه امسال پیش‌بینی‌ شده است.

کاشفی از انعقاد تفاهم‌نامه همکاری سازمان بسیج سازندگی استان سمنان با کمیته امداد امام خمینی (ره) این استان برای اجرای تعداد 300 نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس ویژه مددجویان این نهاد حمایتی در سال 1403 خبر داد و خاطرنشان کرد: همچنین با توجه به ماده 16 قانون جهش تولید، آمادگی لازم برای احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر برای صنایع پرمصرف برق توسط سازمان بسیج سازندگی استان سمنان وجود دارد.

رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان گفت: بر اساس ماده شانزده قانون جهش تولید صنایعی که "دیماند" (حداکثر توان مصرفی در واحد زمان) آن صنایع بیش از یک مگاوات است، باید در مدت پنج سال به میزان پنج درصد از مصرف برق خود را از طریق احداث نیروگاه‌های تجدید پذیر تأمین کنند.

وی عنوان کرد: در سال گذشته یکی از واحدهای بزرگ تولیدی در استان سمنان با انعقاد تفاهم‌نامه با بسیج سازندگی نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس خود را احداث کرد و امسال نیز قرارداد لازم برای احداث 6 نیروگاه انشعابی با 6 واحد بزرگ صنعتی استان سمنان منعقد شده است.

در این مراسم سردار شوقانی، فرمانده سپاه حضرت قائم (عج) استان ، سردار زهرایی، رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور، اقوامی پناه، فرماندار شهرستان مهدیشهر، سرهنگ کاشفی، مشاور استاندار در امور محرومیت‌زدایی و رئیس سازمان بسیج سازندگی استان، حجت‌الاسلام والمسلمین عامری، امام جمعه به همراه جمعی از مردم درجزین حضور داشتند.

انتهای پیام/363/

دیگر خبرها

  • تازه‌ترین نظریه توطئه: ما دو خورشید داریم که دومی پشت اولی پنهان شده!
  • احتمالا در آشوب‌های اولیه منظومه شمسی، مشتری در تشکیل ماه موثر بود
  • افتتاح ۲۱۳ نیروگاه خورشیدی در روستاهای استان سمنان
  • کمربند کویپر و ابر اورت: لبه‌های منظومه شمسی!
  • افتتاح ۲۱۳ نیروگاه خورشیدی کوچک مقیاس در روستاهای سمنان
  • آماده‌باش چین برای شراره‌های خورشیدی
  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • تصاویری خیره‌کننده از فوران‌های خورشیدی