Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@08:39:59 GMT

ساعاتی پیش یک کاوشگر با زهره ملاقات کرد

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۵۶۹۴۴

ساعاتی پیش یک کاوشگر با زهره ملاقات کرد

کاوشگر "بپی کلمبو" با موفقیت یکی از دو پرواز نزدیک برنامه‌ریزی شده خود به سیاره زهره را انجام داد.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، آژانس فضایی اروپا در حساب کاربری خود در اینستاگرام اعلام کرد ماموریت مشترک آنها همراه با آژانس کاوش‌های هوافضای ژاپن موسوم به "بپی‌کلمبو" ۱۵ اکتبر ساعت ۰۳:۵۸ به وقت گرینویچ(۷:۲۸ صبح به وقت تهران) با فاصله تقریبی ۱۰ هزار و ۷۲۰ کیلومتر به سیاره  زهره نزدیک شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروز این کاوشگر فضایی به عنوان بخشی از سفر هفت ساله خود به عطارد، طی یک مانور در فاصله تقریبی ۱۰ هزار و ۷۲۰ کیلومتر به سیاره زهره نزدیک شد.

در این پرواز، دو دوربین از سه دوربین موجود در "ماژول انتقال عطارد"(Mercury Transfer Module) ۲۰ ساعت قبل از برخورد نزدیک، روشن شده و تصاویر را ۱۵ دقیقه بعد به بخش کنترل ماموریت در دارمشتات آلمان ارسال کردند. این فضاپیما برای بررسی سیاره عطارد راه‌اندازی شده و شامل دو ماهواره است که به‌ طور همزمان و پیوسته با هم در ۲۰ اکتبر  ۲۰۱۸ میلادی به فضا فرستاده شدند. این دو ماهواره در رابطه با مأموریتی که دارند، مدارگرد سیاره‌ای عطارد(MPO) و مدارگرد مگنتوسفری عطارد(MMO) نام‌گذاری شده‌اند.

در همین حال، هفت دستگاه از ۱۱ ابزار علمی این کاوشگر و یک مانیتور تشعشع در "مدارگرد سیاره ای عطارد " و پنج حسگر در "مدارگرد مگنتوسفری عطارد" داده‌های مربوط به این سیاره و جو متراکم دی اکسید کربن آن را جمع آوری کردند و در دسترس دانشمندان قرار دادند.

این پرواز نزدیک همچنین به بپی کلمبو اجازه داد تا مشاهداتی همزمان با کاوشگر آکاتسوکی و رصدخانه طیف سنجی هیساکی و همچنین ایستگاه های زمینی انجام دهد.

بپی کلمبو در ۲۰ اکتبر ۲۰۱۸ به فضا پرتاب شد و قرار است در سال ۲۰۲۵ به مدار سیاره عطارد وارد شود. اولین پرواز در ۱۰ آوریل سال ۲۰۲۰انجام شد و پرواز بعدی نیز امروز در نزدیک زهره انجام شد و یک پرواز دیگر در ۱۰ اوت ۲۰۲۱ در نزدیکی زهره انجام خواهد شد. دو پرواز به سمت سیاره زهره و شش پرواز به سمت سیاره عطارد انجام خواهد داد. 

اولین پرواز در نزدیکی عطارد برای اکتبر ۲۰۲۱ برنامه ریزی شده است که در آن زمان از فاصله ۲۰۰ کیلومتری سیاره عطارد عبور خواهد کرد. هنگامی که این مأموریت آخرین ورود خود را در سال ۲۰۲۵ انجام دهد، دو فضاپیمای تشکیل دهنده بپی کلمپو جدا شده و به طور مستقل خواهند چرخید.

"یوهانس بنخوف"(Johannes Benkhoff) دانشمند پروژه بپی کلمبو گفت: به دنبال پرواز موفقیت آمیز ما مشتاقانه منتظریم ببینیم چه اطلاعاتی از پرواز نزدیک کاوشگر مذکور در نزدیک زهره در دسترس ما قرار خواهد گرفت. در حالی که متخصصان سیاره زهره ما با دقت داده‌ها را بررسی می‌کنند، اما امیدواریم که بتوانیم اطلاعاتی مانند مشخصات دما و تراکم جو، اطلاعات مربوط به ترکیب شیمیایی و پوشش ابر و تعامل محیط مغناطیسی بین خورشید و زهره به دست آوریم. اما سال آینده طی یک پرواز نزدیک‌تر به زهره اطلاعات بیشتری به دست خواهیم آورد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ماموریت بپی کلمبو پرواز نزدیک سیاره عطارد سیاره زهره بپی کلمبو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۵۶۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب قانون «مالکیت فکری» جهاد دانشگاهی در آینده‌ای نزدیک/ متخصصان جهاد دانشگاهی پای کار آمدند

رئیس جهاد دانشگاهی از تصویب قانون مالکیت فکری در شورای علمی جهاد دانشگاهی در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

​​​​حسن مسلمی نائینی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری رویداد مالکیت فکری از سوی چند نهاد از جمله جهاد دانشگاهی، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی از ابتدا یک نهاد علمی و پیشران در علم و فناوری و اقداماتش در راستای تعالی و ارتقای علم و فرهنگ کشور بوده است.

وی با اشاره به اقدامات در خور توجه محققین و افرادی که در حوزه‌های فرهنگی، هنری و صنعتی جهاد دانشگاهی فعالیت داشته‌اند، توضیح داد: شاید روزی که جهاد دانشگاهی این حمایت‌ها را انجام می‌داده است، هنوز تحقیقات به شکل امروزی رواج پیدا نکرده بود؛ چراکه در سال‌های اولیه انقلاب صنعتی بودیم؛ اما جهاد دانشگاهی شروع به انجام این اقدامات و حمایت‌ها کرده است.

رئیس جهاد دانشگاهی تصریح کرد: از این رو با توجه به سوابق درخشانی که جهاد دانشگاهی در حمایت از محققین و دانشمندان در حوزه‌های فرهنگ و علوم انسانی و دیگر حوزه‌ها داشته است، مسئولیت دبیرخانه مالکیت معنوی و فکری به عهده پارک علم و فناوری البرز وابسته به جهاد دانشگاهی قرار داده شد.

مسلمی با اشاره به اینکه قانون مالکیت فکری در کشور ما به صورت پراکنده تدابیری در حوزه مالکیت فکری دیده است، عنوان کرد: این پراکندکی به گونه‌ای است که گاهی اوقات عمل کردن به مفاد این قانون سخت است. این امر در حالی است که اگر بتوانیم مالکیت فکری را در کشور محقق و پیاده کنیم، مردم به عرصه تولید سوق پیدا می‌کنند. امسال سال جهش تولید با مشارکت مردم است، اگر مردم حس کنند که مالکیت فکری ندارند، در میدان تولید نمی‌آیند. بنابراین اگر مردم حس احترام به مالکیت فکری را در جامعه درک کنند، به میدان آمده و جهش تولید محقق می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال ایسنا که همواره فعالین حوزه اقتصادی و فرهنگی عنوان کرده‌اند که قانون فعلی مالکیت فکری در کشور نیاز به بازنگری دارد و شورای عالی انقلاب فرهنگی می‌تواند با ایجاد یک همبستگی بین ارکان مختلف این قانون را تقویت کند، آیا در این راستا اقداماتی انجام شده است؟، توضیح داد: در حال حاضر این اتفاق در شورا محقق نشده است؛ اما دستگاه‌های مختلف در حال انجام کارهای قوی در این زمینه هستند. برای مثال ما افراد متخصص در حوزه های حقوقی و کسانی که با خارج از کشور کار کرده‌اند و در این زمینه تجاربی دارند، کم نداریم. از این رو متخصصین خود جهاد دانشگاهی در کنار هم جمع شده‌اند و در حال تدوین قانونی هستند که به نظر من قانون خیلی پیشرفته و خوب و قابل فهمی است.

رییس جهاد دانشگاهی در پاسخ به اینکه تدوین این قانون در جهاد دانشگاهی چه مراحلی را می‌گذراند و آیا تصویب خواهد شد؟، افزود: احتمالا در آینده‌ای نزدیک در شورای علمی جهاد دانشگاهی این قانون مالکیت فکری تصویب خواهد شد.

مسلمی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: باید تمام بازیگران جامعه که در زمینه مالکیت فکری کار می‌کنند با یکدیگر هماهنگ شوند تا هر کسی به صورت جزیره‌ای کار متفاوت انجام ندهد. نیاز به یک قانون پیشرفته در حوزه مالکیت فکری داریم که برای همه قابل فهم و کاربر پسند باشد و بر اساس آن اقدام کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رسوایی ایمنی در هواپیماسازی بوئینگ آمریکا
  • رسوایی ایمنی در هواپیماسازی آمریکایی
  • تصویب قانون «مالکیت فکری» جهاد دانشگاهی در آینده‌ای نزدیک/ متخصصان جهاد دانشگاهی پای کار آمدند
  • کشف پاسخ جدیدی برای معمای دیرین یک سیاره جهنمی!
  • لغو ۲ پرواز ایلام - تهران به علت شرایط نامساعد جوی
  • مسوولان وکارگزاران حج تا ساعاتی دیگر با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • ۵۱۳ زائر حج عمره از فرودگاه مشهد عازم سرزمین وحی شدند
  • بازگشت عمره گزاران یزدی به استان
  • چین برای اولین بار کاوشگری به نیمه تاریک ماه فرستاد + فیلم