Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-08@08:34:24 GMT

سلفی‌های "بپی‌کلمپو" با زمین منتشر شد

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۵۷۶۶۹۴

سلفی‌های 'بپی‌کلمپو' با زمین منتشر شد

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، "بپی‌کلمبو" نام فضاپیمایی است که برای شناخت هرچه بیشتر از عطارد، این سیاره داغ و نزدیک به خورشید، روز جمعه از کنار زمین گذشت تا در مدار بلند خود دور بگیرد و به سمت کوچک‌ترین و نزدیک‌ترین سیاره منظومه شمسی به خورشید برود.

این فضاپیما که ۱.۵ سال پیش پرتاب شد، متعلق به آژانس فضایی اروپا(ESA) و آژانس هوافضای ژاپن(JAXA) است و به تازگی از فاصله ۱۲هزار و ۷۰۰ کیلومتری زمین عبور کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نزدیکترین فاصله آن با اقیانوس اطلس جنوبی رخ داد، جایی که تلسکوپ‌های مستقر در کشور شیلی توانستند گذر سریع آن را ثبت کنند.

نیروی گرانش کره زمین، "بپی‌کلمبو" را کند کرد و آن را در مسیری نزدیکتر به خورشید قرار داد.

این فضاپیما که از دو مدارگرد علمی تشکیل شده است، پس از دو بار چرخیدن بر فراز زهره و شش مرتبه گذر از خود عطارد، باید در سال ۲۰۲۵ به عطارد برسد تا دو مدارگرد آن از هم جدا شوند. ملاقات بعدی این فضاپیما در ماه اکتبر با سیاره زهره خواهد بود.

"بپی‌کلمبو" قبل از پشت سر گذاشتن زمین، با سه دوربین خود از نوع "GoPro" عکس‌های سیاه و سفیدی از زمین گرفته است.

"گانتر هاسینجر" مدیر علمی آژانس فضایی اروپا گفت: این سلفی‌های فضایی خیره کننده هستند و سیاره و خانه مشترک ما را در یکی از سخت‌ترین دوره‌های ممکن که در حال سپری کردن آن هستیم، نشان می‌دهند.

مرکز کنترل آژانس فضایی اروپا در آلمان در روز جمعه به دلیل شیوع کروناویروس، تعداد کارمند کمتری از حد معمول برای این عملیات داشته است و کنترل کننده‌های زمینی حاضر، هنگام نظارت بر این ملاقات با زمین، با فاصله زیادی از هم نشسته بودند.

از داده‌های این ملاقات برای کالیبراسیون ابزارهای علمی این فضاپیما استفاده خواهد شد.

دانشمندان امیدوارند هنگامی که مدارگردهای "بپی‌کلمبو" جدا می‌شوند و هر یک، گردش خود را به دور سیاره عطارد آغاز می‌کنند، بیش از پیش در مورد منشاء و ترکیب این سیاره اطلاعات کسب کنند.

سیاره عطارد کمترین سیاره کاوش شده در بین چهار سیاره سنگی منظومه شمسی است. این سیاره فقط کمی بزرگتر از ماه زمین است و تنها طی ۸۸ روز خورشید را دور می‌زند.

فضاپیمای "بپی‌کلمبو" به نام ریاضیدان و مهندس ایتالیایی "جوزپه بپی کلمبو" نام‌گذاری شده است که استفاده از گرانش سیاره‌ای را برای ملاقات با عطارد مطرح کرد. وی در سال ۱۹۸۴ درگذشت.

"بپی کلمبو(BepiColombo)  نام مأموریت مشترک آژانس فضایی اروپا (ESA) و آژانس کاوش‌های هوافضای ژاپن (JAXA) برای بررسی سیاره عطارد است. این مأموریت شامل دو ماهواره (مدارگرد) است که به‌طور هم‌زمان و پیوسته با هم در ۲۰ اکتبر ۲۰۱۸ به فضا فرستاده شدند.

این دو ماهواره در رابطه با مأموریتی که دارند، مدارگرد سیاره‌ای عطارد (MPO) و مدارگرد مگنتوسفری عطارد (MMO) نام‌گذاری شده‌اند. هدف از این مأموریت یک مطالعه جامع و گسترده بر روی سیاره عطارد است که بررسی میدان مغناطیسی، مگنتوسفر و ساختار و سطح داخلی آن سیاره را شامل می‌شود. 

راه‌اندازی این مأموریت برای ژانویه ۲۰۱۷ میلادی برنامه‌ریزی شده‌ بود ولی بعد به اکتبر ۲۰۱۸ موکول شد و به این ترتیب ورود این ماهواره‌ها به مدار عطارد در دسامبر ۲۰۲۵ پس از انجام یک پرواز کناری از زمین، دو پرواز کناری از زهره و شش دیدار پرواز کناری از عطارد، صورت خواهد گرفت.

توافق‌های نهایی این مأموریت به عنوان بخشی از برنامه بینش کیهانی در فوریه سال ۲۰۰۷ انجام شد. در نوامبر ۲۰۰۹ پس از سال‌ها طرح و برنامه‌ریزی این مأموریت به عنوان بخشی از برنامه (هورایزن ۲۰۰۰+) آژانس فضایی اروپا تصویب شد. "بپی کلمبو" آخرین مأموریت این برنامه است که راه‌اندازی شده‌ است.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: آژانس فضایی اروپا سیاره عطارد بپی کلمبو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۵۷۶۶۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صیانت از آزادی‌های مشروع در سند تحول قضایی

به گزارش خبرگزاری مهر، سند تحول و تعالی قوه قضائیه (مصوب ۱۴۰۳)، هفت مأموریت قوه قضائیه در قانون اساسی را برشمرده و به تحلیل چرایی فاصله قوه قضائیه در اجرای این مأموریت‌ها تا وضع مطلوب می‌پردازد. دومین مأموریت از این هفت مأموریت، «احیای حقوق عامه، گسترش عدل و آزادی‌های مشروع» است.

در این سند، برای هر مأموریت، چالش‌هایی مشخص شده که موانع کلیدی در مسیر تحقق کامل برخی از مأموریت‌ها را نشان می‌دهد.

طبق سند جدید تحول قضائی: «فراوانی مصادیق تضییع حقوق عامه»، «محدود کردن سلیقه‌ای برخی از آزادی‌های مشروع»، «ناکافی بودن اقدامات انجام شده در امور حسبی» و «کثرت مصادیق تضییع حقوق ایران و ایرانیان در عرصه بین‌المللی»، چهار چالش یا مانعی است که در مسیر تحقق مأموریت قوه قضائیه در احیا حقوق عامه، گسترش عدل و آزادی‌های مشروع، قرار دارد.

عوامل ایجاد مشکل محدود کردن سلیقه‌ای آزادی‌های مشروع

همانطور که بیان شد، دومین مانعی که برای مأموریت قوه قضائیه در احیا حقوق عامه، گسترش عدل و آزادی‌های مشروع، در سند تحول قضائی بیان شده، «محدود کردن سلیقه‌ای برخی از آزادی‌های مشروع» است.

سند تحول عوامل ایجادکننده مشکل محدود کردن سلیقه‌ای برخی از آزادی‌های مشروع، را در قالب ۵ عامل: «ضمانت ناکافی صیانت از آزادی‌های مشروع»، «ابهام در قواعد حاکم بر برگزاری تجمعات»، «حمایت ناکافی از آزادی بیان»، «تضییع حقوق برخی از متهمان» و «کم توجهی به اجرای قانون جرم سیاسی» بیان کرده است.

راه‌های صیانت از آزادی‌های مشروع در سند جدید تحول قضائی

مسیر اصلی که برای رفع علت ضمانت ناکافی صیانت از آزادی‌های مشروع در سند تحول در نظر گرفته شده، «افزایش تبعات محدود کردن آزادی‌های مشروع» است.

برای اجرای راهبرد فوق، دو راهکار یا راه‌حل مشخص در سند تحول و تعالی قوه قضائیه در نظر گرفته شده است:

راه‌حل اول: تدوین و پیگیری تصویب «لایحه حمایت از آزادی‌های مشروع» با احصا و برشمردن مصادیق اولویت‌دار محدود کردن آزادی‌های مشروع به‌صورت دقیق و شفاف، تعیین مجازات مناسب برای عوامل آن و پیش بینی اقدامات مؤثر و متناسب نظارتی و قضائی با اصلاح قوانین و مقررات مرتبط است.

متولی اجرای این راهکار بلندمدت، معاونت حقوقی و امور مجلس، دادستانی کل کشور و ستاد حقوق بشر و امور بین‌الملل، است و مدت زمان اجرای آن تا پایان سال ۱۴۰۵ است.

راه‌حل دوم: پیگیری اجرای «قانون احترام به آزادی‌های مشروع و حفظ حقوق شهروندی» با ایجاد سامانه دریافت گزارش‌های مردمی نسبت به موارد نقض آزادی‌های مشروع با اولویت دادسراها، مراجع انتظامی، زندان‌ها و بازداشتگاه‌ها و ایجاد سازوکار رتبه‌بندی دادگستری استان‌ها در اجرای قانون است.

متولی اجرای این راهکار کوتاه‌مدت، دفتر بازرسی ویژه و حقوق شهروندی، دادستانی کل کشور، مرکز آمار و فناوری اطلاعات، دادگستری استان‌هاست و مدت زمان اجرای آن تا پایان سال ۱۴۰۳ است.

کد خبر 6098946

دیگر خبرها

  • تازه‌ترین نظریه توطئه: ما دو خورشید داریم که دومی پشت اولی پنهان شده!
  • جیمزوب: حرارت سیاره فراخورشیدی آهن را ذوب می‌کند
  • حرارت سیاره فراخورشیدی آهن را ذوب می‌کند
  • صیانت از آزادی‌های مشروع در سند تحول قضایی
  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • سیاره مشتری ممکن است عامل وجود ماه زمین باشد
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است
  • اگر ماه ناگهان در آسمان ناپدید شود چه اتفاقی می‌افتد؟
  • پختن، سرنوشت شوم زمین و زمینیان؟